Fasadtvätt

Förnya din fasad med en fasadtvätt

En ren fasad ser inte bara mycket bättre ut, den håller mycket längre. Med en Fasadtvätt kan du förlänga livet på din fasad så att du slipper dyra renoveringar.


Med god erfarenhet inom fasadtvätt kan vi leverera rätt lösning för din fasad. Påväxt på fasaden är skadlig för ytan och kommer innebära en kortare livstid. 

Fasadtvätt av putsfasad
Fasadtvätt av putsfasad - Före/Efter

Varför ska jag tvätta fasaden?

Att hålla fasaden rent är viktig för att ytan ska hålla länge. Fasaden är det yttre skyddet mot väder och vind och har som funktion att skydda resten av konstruktionen. En påväxtdrabbad fasad får lättare fuktskador då alger och annan påväxt suger åt sig och håller kvar mycket fukt. Det leder till att ytskiktet med tiden slits mycket snabbare och till slut är inte fasaden ett fullgott skydd mot väder och vind. 

Alla typer av fasader kräver underhåll

Oavsett om du har en putsfasad, målad träfasad eller tegelvägg kan påväxten få fäste. Vilken påverkan och vilka typer av påväxt som trivs varierar mellan olika material men gemensamt är att det har en negativ påverkan på underlaget. Det är därför viktigt att hålla fasaden ren oavsett material, vi har god erfarenhet och kunskap av flera olika typer av fasader och har metoder som passar alla fasader. 

Fasadtvätt målad träfasad - Efter
Fasadtvätt målad träfasad - Före
Fasadtvätt av målad träfasad

Visste du att du kan nyttja ROT-avdrag och dra av 30% av arbetskostnaden för en Fasadtvätt?

Som ägare av din villa har du som kund möjlighet till ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden. Bäst av allt är att du slipper krånglet själv. När vi fakturerar dig är ROT-avdraget redan borträknat så du slipper betalar mer än vad du behöver. När vi fått in betalningen skickar vi in ansäkan till Skatteverket och du får beloppet förifyllt i din inkomsstdeklaration.

Våra metoder för Fasadtvätt

Tvåstegs-metod med mekanisk rengöring Fasadtvätt med den här metoden är mycket skonsamt mot underlaget och är bra både för underhåll och inför målning. Tvätten börjar med en Grön-Fri®-behandling där påväxten dör, därefter återkommer vi cs 2 veckor senare och gör rent fasaden med ett specialframtaget fasadtvättmedel och skonsamma borstar. 

Ultrarent vatten En skonsam metod som fungerar på vissa material är rengöring med ultrarent vatten. Det lämpar sig bra för glasfasader och träfasade med glattare yta. Beroende på hur grov påväxten är kan fasaden behöva behandlas med Grön-Fri® innan rengöring. Ultrarent vatten är avjoniserat och flerstegsfiltrerat vatten som lyfter upp smuts och föroreningar utan att lämna några spår.

Högtryckstvätt I vissa fall med fasader som är mycket tåliga kan vi rengöra dessa med högtryck. Det är en snabb och effektiv renöringsmetod som ger goda resultat. För trä och putsfasader rekomenderar vi inte rengöring med högtryck då det kan skada ytan och risken för att fukt tränger in innanför ytskiktet är stor. Metoden lämpar sig bra för betongfasader.

Har du frågor eller är intresserad av en offert?

Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

 
 
 
 
E-post
Telefon
 
 
Jag godkänner att VLK SoftWash AB hanterar mina personuppgifter enligt GDPR.