Fasadtvätt

En ren fasad ser inte bara mycket bättre ut, den håller mycket längre. Med en Fasadtvätt kan du förlänga livet på din fasad så att du slipper dyra renoveringar. Med god erfarenhet inom fasadtvätt kan vi leverera rätt lösning för din fasad. Påväxt på fasaden är skadlig för ytan och kommer innebära en kortare livstid.


Varför ska jag tvätta fasaden?

Att hålla fasaden rent är viktig för att ytan ska hålla länge. Fasaden är det yttre skyddet mot väder och vind och har som funktion att skydda resten av konstruktionen. En påväxtdrabbad fasad får lättare fuktskador då alger och annan påväxt suger åt sig och håller kvar mycket fukt. Det leder till att ytskiktet med tiden slits mycket snabbare och till slut är inte fasaden ett fullgott skydd mot väder och vind.


Ska du måla fasaden?

Ska du måla din fasad är det viktigt att underlaget är rent och fritt från föroreningar för ett bra resultat. För att målarfärgen ska fästa på är det viktigt att fasaden tvättas med medel designade för ändamålet. Vi utför fasadtvättar där vi efter en rengöring behandlar med en målningstvätt som lämnar en ren vidhäftande yta.

Fasadtvätt från 5990:- efter ROT-avdrag

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

För privatpersoner med villa erbjuder vi en fasadtvätt från 5990:- efter ROT-avdrag. 

Förnya din fasad med en fasadtvätt

Hur går en fasadtvätt till?

Mossa på tak

Steg 1 För att få en offert på en fasadtvätt kontaktar du oss med uppgifter din fastighet. Därefter ber vi dig skicka över några bilder på din fasad eller så kommer vi ut till dig och tittar på fasaden. När vi har allt underlag vi behöver tar vi fram en offert anpassad efter din fasad.

Takbehandling Grön-Fri®

Steg 3 Ska du måla din fasad kan vi efter fasadtvätten behandla din fasad med en målningstvätt. Även om fasaden är ren efter fasadtvätten  har fasaden en skyddande hinna kvar. Med en målningstvätt elemineras denna hinna så att den nya färgen fäster i underlaget.

Ta skrapat från mossa

Steg 2 När du har godkänt offerten kontaktar vi dig och bokar in ett datum för utförandet. Vi kommer ut till dig på det avtalade datumet och rengör din fasad efter den plan som tagits fram för just din fasad. 

Grön-Fri®-behandlat Tak

Steg 4 Efter utförandet har du en ren fasad frå från påväxt och föroreningar. Din fasad ser inte bara mycket bättre ut, den kommer dessutom hålla längre. Ska du måla din fasad går det nu utmärkt att göra det men tänk på att underlaget ska hinna torka ordentligt.

Våra vanligaste metoder för Fasadtvätt

SoftWash Med softwash kan vi snabbt och effektivt rengöra din fasad från påväxt av alger, smuts, trafikfilm och mögel. Behandlingen använder biologiskt nedbrytbara medel som appliceras på fasaden och verkar i ca 15 min innan det spolas bort och lämnar en ren yta. Ska du måla fasaden kan vi även behandla ytan med målningstvätt för ett bättre underlag.

Ultrarent vatten En skonsam metod som fungerar på vissa material är rengöring med ultrarent vatten. Det lämpar sig bra för glasfasader och träfasade med glattare yta. Beroende på hur grov påväxten är kan fasaden behöva behandlas med Grön-Fri® innan rengöring. Ultrarent vatten är avjoniserat och flerstegsfiltrerat vatten som lyfter upp smuts och föroreningar utan att lämna några spår.

Högtryckstvätt I vissa fall med fasader som är mycket tåliga kan vi rengöra dessa med högtryck. Det är en snabb och effektiv renöringsmetod som ger goda resultat. För trä och putsfasader rekomenderar vi inte rengöring med högtryck då det kan skada ytan och risken för att fukt tränger in innanför ytskiktet är stor. Metoden lämpar sig bra för exempelvis betongfasader.

Fasadtvätt av målad träfasad

Visste du att du kan nyttja ROT-avdrag och dra av 30% av arbetskostnaden för en Fasadtvätt?

Som ägare av din villa har du som kund möjlighet till ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden. Bäst av allt är att du slipper krånglet själv. När vi fakturerar dig är ROT-avdraget redan borträknat så du slipper betalar mer än vad du behöver. När vi fått in betalningen skickar vi in ansäkan till Skatteverket och du får beloppet förifyllt i din inkomsstdeklaration.

Alla typer av fasader kräver underhåll

Oavsett om du har en putsfasad, målad träfasad eller tegelvägg kan påväxten få fäste. Vilken påverkan och vilka typer av påväxt som trivs varierar mellan olika material men gemensamt är att det har en negativ påverkan på underlaget. Det är därför viktigt att hålla fasaden ren oavsett material, vi har god erfarenhet och kunskap av flera olika typer av fasader och har metoder som passar alla fasader. 

Fasadtvätt målad träfasad - Efter
Fasadtvätt målad träfasad - Före

Har du frågor eller är intresserad av en offert?

Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

 
 
 
 
E-post
Telefon
 
 
Jag godkänner att VLK SoftWash AB hanterar mina personuppgifter enligt GDPR.